Ahora estás en > Noticias > El BBVA ha cedit 1.140 habitatges per a lloguer social en un any

El BBVA ha cedit 1.140 habitatges per a lloguer social en un any

25 de julio del 2017

elpuntavui.cat, 23 de juliol – El BBVA ha cedit en l’últim any a la Generalitat de Catalunya un total de 1.140 habitatges que es destinaran a famílies amb risc d’exclusió social i dificultats per accedir a una llar. L’última entrega, d’un total de 300 claus, es va produir la setmana passada. Es tracta d’un acord subscrit entre l’entitat financera i el govern català a partir del qual el banc es compromet a cedir 1.800 habitatges arreu de Catalunya en el termini de tres anys. Part del volum d’habitatges cedits són destinats a entitats del tercer sector social, perquè siguin aquestes entitats les que els distribueixin segons les necessitats detectades.

El total dels 1.140 habitatges cedits s’han repartit als municipis amb més demanda d’habitatge social; de manera que 864 es troben a Barcelona; 127, a Tarragona; 88, a Lleida, i 61, a Girona.

El procediment d’adjudicació d’aquests pisos s’impulsa a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, mitjançant taules d’emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. El preu dels lloguers, amb una vigència màxima de cinc anys, es fixa en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mou entre un 10 % i 18 % dels ingressos de la unitat familiar.