Ahora estás en > Noticias > El sector de la construcció ja no destrueix llocs de treball

El sector de la construcció ja no destrueix llocs de treball

2 de noviembre del 2017

elpuntavui.cat, J. Cartanya / Infocamp, 25 d’octubre – Després d’anys d’unes xifres dolentes, sembla que el sector de la construcció comença, lentament, a recuperar la davallada que ha viscut durant aquests anys de crisi. Així ho confirmen les xifres que es recullen en el darrer Observatori Empresarial elaborat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (Cepta), que exposa dades que evidencien un canvi de tendència del sector. Així, en el dossier elaborat pel grup empresarial, es posa de manifest que hi ha una aturada de la destrucció de llocs de treball d’aquest àmbit al conjunt de la demarcació, una “mínima però evident creació d’ocupació”, segons apunta el cap del gabinet d’estudis, Juan Gallardo.

Des de Cepta s’assenyala que, en termes de població ocupada, les darreres dades del primer trimestre del 2017 posen de relleu que la construcció agrupa un total de 23.900 persones, quan el nombre del mateix període del 2016 situa els treballadors del sector en 19.900. Segons destaca el gabinet d’estudis, si s’examinen les xifres d’afiliació a la Seguretat Social, les dades apunten que en el segon trimestre del 2017 el nombre d’afiliats ha estat de 21.245 persones, que és la xifra més alta des del segon trimestre del 2012.

És la primera vegada que no es destrueix ocupació i que es creen empreses en aquest sector des de l’inici de la crisi”, destaca Gallardo, que durant la presentació de l’observatori, aquest dimarts, va reiterar que les comarques de Tarragona registren un retard en la recuperació d’aquest sector “de vora un any” en comparació amb altres zones de Catalunya, com les comarques de Barcelona. Segons Cepta, conclusions com aquestes són importants si es relacionen amb l’actual taxa d’atur, ja que la construcció és –segons els encarregats de l’elaboració de l’estudi– el sector que, en els moments més intensos de la crisi, més persones va deixar sense feina a les comarques tarragonines.

Amb vista al futur, el gabinet d’estudis de Cepta destaca que si es manté l’actual dinàmica del primer trimestre del 2017 es pot esperar un “creixement de l’ocupació en el sector de la construcció a Tarragona, bàsicament centrat en l’edificació en grans ciutats i la costa, i que, amb vista als anys 2018 i 2019, podríem trobar-nos en un escenari de pujada de preus”.

LA FRASE “Al 2018 i 2019 podríem trobar-nos en un escenari de pujada de preus”, Juan Gallardo, cap del GABINET D’ESTUDIS DE CEPTA