Volver

Ports treu a concurs públic l’hotel al far de Ciutadella

post-2-far-ciutadella-menorcaarabalears.cat, Mercè Pinya, 09 de maig – El far de la Farola de Ciutadella podria ser el primer de les Illes Balears a convertir-se en un hotel. El dijous 7 de maig el consell d’administració de l’Autoritat Portuària va aprovar el plec de condicions per fer la convocatòria de concurs públic per donar a l’edifici un ús turístic.

A partir d’aquí, després de l’aprovació dels plecs de bases per a la licitació del concurs, l’anunci es publicarà en el Butlletí Oficial de l’Estat i tot seguit ja es podran presentar les ofertes. Posteriorment, la comissió tècnica que es nomeni estudiarà les ofertes, que s’elevaran al consell d’administració de l’Autoritat Portuària perquè prengui la decisió final, que serà sotmesa a fase d’informació pública i d’al·legacions.

Abans que s’atorgui la concessió definitivament, el Consell de Ministres haurà d’aixecar la prohibició de fer hotels en els fars.

El far de la Farola, que data de 1863, està situat a la punta nord de la bocana del port vell de Ciutadella, en una zona privilegiada, damunt un penyal, des d’on es pot accedir a una petita cala. Un espai que fa el delit de qualsevol i que ara s’obrirà al negoci turístic de luxe, tot i les crítiques de la societat civil, que reclama que el patrimoni marítim sigui obert al públic per al gaudi de la ciutadania.

Aquest far no és l’únic de Menorca que està en el punt de mira per ser privatitzat i convertit en un hotel de luxe. L’Autoritat Portuària també ha rebut projectes per donar usos turístics als fars de l’illa de l’Aire, el més alt de Menorca i situat en un petit illot davant la punta Prima, i al de punta Nati, a pocs quilòmetres de Ciutadella i en un paisatge agrest, verge i encisador.

A Mallorca, el far de Portocolom és un dels que també podria convertir-se en hotel. Allà més de 700 veïns sortiren al carrer per oposar-s’hi el mes de març passat.

photo_autor

¿ Sabes quién es ?

Las noticias del sector en tu email

recibe semanalmente nuestro boletín de noticias